Projecte Líban

L’Associació Cultural Gausac, ​​commoguda per la necessitat i la gravetat de les persones afectades per la guerra civil de Síria (2011- actualment), vol desenvolupar un camp de treball per atendre les persones refugiades juntament amb UIC Barcelona.

Un dels països que rep un gran nombre d’aquests refugiats és el Líban. En aquest país, una de cada cinc persones és refugiada, sumant un total de més d’1,1 milions de persones en aquesta situació.

La República Libanesa, situada a la frontera de Síria, és un país que ha acollit més de 1,2 milions de refugiats del conflicte palestí. El Líban va patir una guerra civil que va acabar oficialment l’any 1991, però no va ser fins al 2005 que no es van retirar les tropes síries del nord i part de l’est del país. Les seqüeles són encara notablement visibles tant als propis edificis com en l’economia i funcionament general del país. Actualment, pateix greus problemes estructurals per fer front a les necessitats dels seus habitants i l’ajuda que rep no és suficient per fer front a totes les dificultats que se li presenten. Aquests són els motius pels quals s’ha escollit aquest país per fer el camp de treball.

Del 2 al 10 de desembre de 2017, un grup d’alumnes universitàries és desplaçaran al Líban per atendre les necessitats de persones amb discapacitats físiques i psíquiques en col·laboració amb l’Ordre de Malta. Conviuran durant una setmana amb aquestes persones per fer-les sentir importants i mereixedores de ser estimades i per recordar-li que la seva vida és digna.

La Universitat Internacional de Catalunya és una universitat privada creada l’any 1997. Forma part de la Xarxa Vives d’Universitats. Des del 2013 Gausac té un conveni amb la UIC mitjançant el qual el Servei d’Universitaris Solidaris col·labora en el desenvolupament del camp de treball.

Objectius del projecte

1. Atendre persones amb discapacitats en col·laboració amb l’Ordre de Malta al Líban

2. Conèixer la situació actual de l’Orient Mitjà i sensibilitzar la societat

3. Formar els participants del camp de treball

Més informació: usolidaris@uic.es

 

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close